Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Önkénteseket toboroztak egy öregedésgátló eljárás humán kísérleteihez

Kutatások

Önkénteseket toboroztak egy öregedésgátló eljárás humán kísérleteihez

Egyre valószerűbbé teszik a fiatalság forrásának felfedezését az emberi élettartam meghosszabbítását célzó kutatások. Egy nemrégiben induló vállalkozás egymillió dollárt ajánlott fel azoknak az önkénteseknek, akik részt vesznek a Kolumbiában elvégzendő génterápiás kezelésben.

A Libella Gene Therapeutic reményei szerint az eljárásuk 20 évvel hosszabbítja meg az emberi élettartamot. De miért Kolumbia, és miért ez a nagy részvételi díj a kutatásokban?

Habár a Libella Gene Therapeutic az Egyesült Államokban bejegyzett cég, az FDA, azaz az USA gyógyszerügyi hatósága nem adott engedélyt az ilyen jellegű tevékenységekre az ország területén.

Függetlenül attól, hogy az állatkísérletek igen reményt keltők – egerek élettartamát a kutatók már könnyűszerrel meghosszabbítják –, a terápia hatása és biztonsága nem igazolt.

Az elvárások tehát igen nagyok az egymillió dollárért cserébe, ettől függetlenül bizonyára szép számmal akadnak majd kalandorok.

Az öregedéssel összefüggő telomereket hosszabbítanák

A kutatók előtt már régóta ismert, hogy a DNS-szál végein elhelyezkedő telomerek fontos szerepet játszanak az öregedésben. A sejtosztódás során a DNS folyamatosan károsul: a lánc vége némileg megrövidül a biológiai folyamatban.

Az osztódás végén keletkezett sejt így mindig egy kicsivel életképtelenebb lesz, funkciójából némileg veszít. Ez az úgynevezett biológiai óra, ami végső soron meghatározza az élőlények élettartamát, így az emberi élet hosszát is.

A Libella Gene Therapeutic szakembereinek célja, hogy génterápiás kezeléssel javítsák a telomereket, azaz mesterségesen meghosszabbítva azokat egészséges sejtosztódára sarkallják a szervezetet. A Libella kutatói adeno-asszociált vírus vektorral juttatnák a sejtekbe a TERT nevű gént, ami a telomereket újjáépítő telomeráz kódolásáért felelős.

A kutatások labortóriumi egérkísérleteken már alátámasztották az elmélet helyességét, a szakemberek most szeretnének egy magasabb szintre fellépni. Ha a génterápiás kezelés a humán kísérletekben is működik, akkor az a gyakorlatban 20 éves emberi élettartam növekedést jelentene.

A kutatók szerint ez azonban még csak a kezdeti lépés lenne azon a hosszú úton, aminek végső célja az emberi élet ma még elképzelhetetlennek tűnő mértékű meghosszabbítása lenne.

Forrás: singularityhub.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel