Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Öregedésgátló készítményekkel hamarosan elérhető lesz az „örökifjúság”?

Gyógyszerek

Öregedésgátló készítményekkel hamarosan elérhető lesz az „örökifjúság”?

Napjainkban a kutatók nagy erőkkel fáradoznak azon, hogy az emberiség egyik rég dédelgetett vágyára kínáljanak megoldást. Az öregedés elleni gyógyszerek folyamatos fejlesztés és tökéletesítés alatt vannak, hogy visszaállítsák – vagy legalábbis lelassítsák – az irgalmatlanul ketyegő biológiai óra mutatóját.

Történelmünk folyamán már eddig is nagyszerű eredményekre tettünk szert. A kutatók azonban csupán akkor tartják érdemesnek magukat a vállveregető elismerésekre, ha igazi áttörést tudnak tenni a sejtöregedés izgalmas, ugyanakkor nagy kihívásokkal teletűzdelt ösvényén, „előrukkolva” egy olyan csodaszámba vehető szerrel, amely öregedésgátló jellemvonásokkal bír.

Mit sikerült eddig elérnünk – most a szenolitikus készítményekre, vagyis az öregedés elleni gyógyszerek szűk területére szorítkozva? Lássuk:

  • sikerült olyan eszközöket és szereket kifejlesztenünk, amelyek révén megvédhetjük magunkat egy sor betegségtől, sérüléstől, szenvedéstől
  • sikerült megakadályoznunk néhány kór belépését életünkbe, és sorolhatnánk.

Van azonban az emberiségnek egy kollektív ősellensége: az idő. Ezért tündérmesékbe foglaltuk látens, szenolitikumok utáni sóvárgásainkat, amelyet az élet vizének, a fiatalság forrásának becéztünk.

Úgy fest, hogy a mesék valósággá lehetnek, a titok megfejtését ugyanis klinikák, laboratóriumok vették a kezükbe, és talán éppen napjainkban jött el az a pillanat, amikor a rejtélyek kézzel foghatóvá válnak, kibontakoznak misztikumokkal elfátyolozottságukból és reálissá, megvalósíthatóvá válnak.
2016 decemberében, a Salk Intézet berkeiben végre egy olyan eredményt hoztak nyilvánosságra, amely korszakalkotó lehet, éspedig: a kutatóknak sikerült lelassítaniuk az egerek öregedési folyamatát, mi több 30 %-al meghosszabbítani élettartamukat. Az intézet szakemberei azt „jósolták”, hogy alig 10 éven belül készen fognak állni arra, hogy embereken is kimutathatóak legyenek az itt szerzett tapasztalatok.

Hasonló kimutatásokkal szolgált a Buck öregedéskutató intézete, valamint a washingtoni egyetem 2015-ös kutatásai egyaránt, amelyek során megállapították, hogy az öregedő gének kiiktatásával, akár 60%-al is meghosszabbíthatják a szervezet biológiai élettartamát.

Vajon a testi halhatatlanság elérhetetlennek hitt kívánsága megfoghatóvá válik?

A Futurism.com optimistának bizonyul e tekintetben, hiszen úgy vélekedik, hogy az orvostudomány tudástára 2020-ra megduplázódik, ezért eddig hihetetlennek vélt dolgok valósulhatnak meg…

Forrás: https://futurism.com/when-will-we-successfully-reverse-aging

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel