Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Öregedő sejtek elpusztításával hosszabbítanák meg az élettartamot

Genetika

Öregedő sejtek elpusztításával hosszabbítanák meg az élettartamot

A genetikusok előtt egy ideje ismert folyamat az idősödésért nagymértékben felelőssé tehető sejtöregedés, illetve sejthalál. Egy német biotechnológiai vállalat nem kevesebbet ígér, minthogy az öregedő sejteket kiiktatásával visszaadja a fiatalságunkat.

A tudósok régóta tisztában vannak vele, hogy az idő előrehaladtával sejtjeink elpusztulnak. Egészen pontosan nem is elpusztulnak, hanem úgynevezett zombi sejtekké válnak, egyensúlyozva az élet és a halál küszöbén.

A folyamat igen káros a szervezetre, ugyanis elmúlásuk során olyan toxikus enzimeket bocsátanak ki magukból, ami megfertőzi a többi, még egészséges sejtet is.

A folyamat gyulladást okoz a szervezetben, ami végső soron előidézi az olyan életkorral összefüggő betegségek kialakulását, mint a rák, a demencia, a diabétesz vagy a szív- és érrendszeri elváltozások.

A szakemberek úgy gondolkodnak, hogy ha eltávolítják a szervezetből az öregedő sejteket, akkor a folyamat megállítható.

A kozmetikai készítményeken kívül nincs hatékony alkalmazás

Christoph Antz, a Velabs Therapeutics biotechnológiai vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy az öregedő sejtek visszaszorítása több-kevesebb sikerrel jelenleg a szépségipar sajátja.

Akadnak egyelőre kísérleti fázisban lévő hormonalapú kezelések, de ezek hatékonysága megkérdőjelezhető. A zombi sejtek genetikai szintű kiiktatása még mindig várat magára.

Antz biotechnológiai vállalata jelenleg olyan antitest kifejlesztésén dolgozik, ami a szervezetbe jutva elpusztítaná az öregedő sejteket.

A feladat összetett, hiszen az említett antitestnek különbséget kell tennie az egészséges, illetve a zombi sejtek között, és csak ez utóbbiakkal kellene harcra kelnie. Ha az egészséges sejtek is károsodnak, az több kárt jelentene mint önmagában a zombi sejtek pusztítása.

Van egy potenciális előnyünk a többi, mikromolekuláris terápiához képest – magyarázta a vezérigazgató. Ez pedig nem más, mint az antitestek programozhatósága, egyetlen meghatározott célra történő előállítása.

A technika Szent Grálnak tekinthető az öregedés folyamatának megállításában, a végső célunk pedig egy olyan szenolitikus gyógyszer előállítása, ami visszaadja a fiatalságunkat – fejtette ki Antz, aki szerint a munka első fázisa hozzávetőleg 5 év múlva zárul majd le.

Forrás: labiotech.eu

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Genetika

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Genetika

Hol tartanak a genetikai kutatások 2020-ban?

Szerző: augusztus 4, 2020

Életmód

Az öregedést kutató tudós öregedése

Szerző: augusztus 3, 2020

Gyógyszerek

Kolosztrinin – az idősödő agy kiemelt támogatója

Szerző: augusztus 2, 2020

Kutatások

Az Allantoin nem csupán egy kozmetikai adalék!

Szerző: augusztus 2, 2020

Élelmiszerek

A gránátalma visszaadhatja a fiatalkori energiánkat

Szerző: augusztus 1, 2020

Címkék

Fel