Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Őssejt kutatások: tartós fiatalítás műtét nélkül

Genetika

Őssejt kutatások: tartós fiatalítás műtét nélkül

Az őssejtektől több szempontból is igen sokat várnak. Dr. Catherine Bergeret-Galley esztétikai sebész most egy újabb szemszögből világít rá a bennük rejlő lehetőségekre.

Nézzük, hogyan használhatjuk fel az őssejteket esztétikai célokra!

Minden élő szervezetnek a legkisebb, önálló életre képes része a sejt. A genetikai információt hordozó sejtmagot a sejtplazma veszi körül. Ebben megy végbe a sejt életéhez tartozó biokémiai folyamatok nagy része. Az őssejtek olyan különleges sejtek, melyek egész életünkön át képesek a regenerálódásra. A testet alkotó összes szövet az őssejtekből képződik, az őssejtek biztosítják a szövetek megújuló képességét is. Ez az a tulajdonsága, ami miatt az orvostudomány bízik abban, hogy a Parkinson-kór, a szív- és érrendszeri betegségek, a degeneratív elváltozások, égési sérülések és egyéb betegségek kezelésében is sikerrel alkalmazhatják majd az őssejteket. Az esztétika világában pedig a bőr fiatalításához és megújításához tervezik a felhasználásukat.

“A kezelés során annyi történik, hogy a pácienstől leveszünk egy kis zsírt, majd növekedési faktort adunk az anyaghoz és visszafecskendezzük a bőrbe. Azokra a területekre, ahol javítani szeretnénk a bőr állapotát, fel akarjuk tölteni a ráncokat vagy korrigálni akarjuk az akné után maradt hegeket. Mivel a beavatkozás a páciens saját zsírjának felhasználásával történik, a kilökődés valószínűsége minimális. A nagyon vékony, zsírfelesleggel nem rendelkező pácienseknél sajnos ezt a beavatkozást még nem lehet elvégezni, de reméljük, hogy a jövőben a zsírsejteket in vitro szaporíthatjuk, így zsírfelesleg nélkül is el tudjuk majd végezni a kezelést.

Ezt az eljárást elsősorban a szem alatti karikák eltüntetésére, a tekintet fiatalságának visszanyerésére, az orcák feltöltésére, az arckontúr helyreállítására, az orrmelléki árkok és a száj körüli ráncok feltöltésére ajánlom és alkalmazom. Bár az ajkak feltöltését is el lehet ezzel a módszerrel végezni, nem hoz tartós eredményt. Az ajkak gyakori mozgása miatt a befecskendezett zsír ugyanis gyorsabban felszívódik, mint más területeken. A beavatkozás hatására nagyban javul a bőr textúrája. Mikor az arcfiatalítást lipomodellálással szeretném elérni, szinte mindig ezt a módszert alkalmazom. – mondta a doktornő.

Forrás: https://e-met.hu/igeretes-ossejtek-tartos-fiatalitas-sebeszeti-beavatkozas-nelkul.html

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Genetika

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel