Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Összefogott az Autobahn Labs és a Kalifornia Egyetem a gyógyszerfejlesztések fellendítése érdekében

Gyógyszerek

Összefogott az Autobahn Labs és a Kalifornia Egyetem a gyógyszerfejlesztések fellendítése érdekében

A tudományos világban nem példa nélküli, hogy egy magánvállalat, illetve egy egyetem együttműködési megállapodást ír alá. A mostani összefogásnak az ad jelentőséget, hogy nem csupán a gyógyszerfejlesztéseknek ad terepet, de a tudományos ötletek és új terápiák felgyorsíthatják a kezeléseket is.

Rendkívül kevés a száma azoknak a vegyületeknek, formuláknak, amik a laboratóriumokból eljutnak a humán kísérleti fázisba, és még ennél is csekélyebb orvosság felel meg minden kritériumnak, hogy végül a patikák polcaira kerüljön.

Bizakodásra ad okot a jelenlegi összefogás

A San Franciscó-i Kalifornia Egyetem Memória és Öregedési Központja az életkorral összefüggő neurodegeneratív rendellenességek terápiás kezelésének lehetőségeit kutatja. Az egyetem munkatársainak a közelmúltban sikerült kifejleszteniük egy olyan ISRIB kis molekulájú kognitív fokozót, amely képes visszafordítani az életkorral összefüggő memóriavesztést.

Ezen a ponton kapcsolódott a kutatások támogatásába a szintén kaliforniai illetőségű Autobahn Labs Vállalat, amely nagy tapasztalatokkal rendelkezik a tudományos felfedezések materiális megvalósítása terén, konkrétan a gyógyszerfejlesztés szakterületén.

Az Autobahnt kifejezetten a gyógyszerkutatások és fejlesztések elősegítésére alapították, kutatásaikhoz partnercégein keresztül mintegy 3000 tudós férhet hozzá, illetve eredményeiket meg is oszthatják egymással.

A Kalifornia Egyetem ötvözi a világszínvonalú orvostudományt, az élvonalbeli kutatásokat, valamint a gyógyszerkutatás területén elért innovációs eredményeket – hangsúlyozta Dr. Thomas Novak, az Autobahn Labs tudományos vezérigazgatója.

Dr. Novák aláhúzta, hogy rendkívül örül az együttműködésnek, ami alapot ad az Autobahn Labs erőforrásainak és képességeinek megosztására egy új és hatékony betegellátási terápia kifejlesztése érdekében.

Az egyetem munkatársai megerősítették az Autobahn Labs vezérigazgatója által elmondottakat hozzátéve, hogy az együttműködés keretében páratlan lehetőség adódik a tudományos szakértelem és a gyógyszerfejlesztés terén szerzet tapasztalatok ötvözésére. Ennek köszönhetően minden eddiginél gyorsabban a lehető legjobb terápiák állhatnak majd a betegek rendelkezésére.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel