Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Potenciális áttörés az öregedésgátlás területén!

Kutatások

Potenciális áttörés az öregedésgátlás területén!

Egy publikálás előtt álló tanulmány beszámol róla, hogy az idős egereknek adott fiatal vérplazma átlagosan 54 százalékkal csökkentette a sejtek öregedését, és jó hatással volt a koleszterin- és vércukorszintre is. A szakemberek ugyan nagyon bizakodók, de egyelőre óvatosan fogalmaznak az eredménnyel kapcsolatban.

Dr. Josh Mitteldorf elméleti biológus és élettartam szakértő véleménye szerint ha az egereknél ilyen látványos eredményt lehetett elérni egy viszonylag egyszerű beavatkozással, az azt jelenti, hogy a vérplazmakezelés az embereknél is ígéretes lehet. A tanulmány ugyan még hivatalosan meg sem jelent, de a tudományos világ máris felkapta a fejét az előzetesen kiszivárgott hírekre.

Dr. David Sinclair, a Harvard vezető öregedéskutatója Twitteren reagált az eredményekre, viccesen megjegyezve: annyira elképesztő az áttörés, hogy talán összekeveredhettek az egerek a vizsgálat során, és téves adatokat vontak le a szakemberek.

A vérplazma megújítja a sejteket

Nem volt teljesen ismeretlen a kutatók előtt a fiatal vérplazma néhány jótékony hatása. Egérkísérletek során a tudósok több ízben feljegyezték már, hogy a rágcsálók szervei pozitívan reagálna a kezelésre. Az azonban újdonság volt, hogy a fiatal vérplazma epigenetikus szinten újítja meg a sejteket és szöveteket.

Mit jelent ez?

A DNS metilezés során bebizonyosodott, hogy a rágcsálók biológiai és időbeli életkora is megváltozott. Tehát nem csupán a vitalitásuk nőtt, de egyes biológiai folyamataik visszafordultak.

A kutatók négy vérplazmakezelést követően megfigyelték, hogy az egerek epigenetikus órája szerint a máj 75, a vér 66, a szív 57, míg a hipotalamusz 19 százalékkal fiatalodott meg. Az összes vizsgált rágcsálónál ez a szám átlagosan 54 százalék volt, ami pedig azt jelenti, hogy a tudósok több mint 50 százalékkal fordították vissza az öregedést.

A szakemberek a DNS metilezés mellett a fiatalodás egyéb jeleit is felfedezték:

  • a felhalmozódó és igen káros hatású öregedő sejtek száma csökkent,
  • a HDL-koleszterin, azaz az úgynevezett jó koleszterin emelkedett,
  • a vércukorszint és a rossz koleszterin csökkent,
  • az antioxidánsok jelenléte jelentősen emelkedett a szervezetben,
  • a kognitív funkciók javultak,
  • az interleukin-6, vagyis az immunsejtek által termelt fehérje, amit gyulladás markernek is tekintünk visszaállt a fiatalkori szintre.

Forrás: futuretimeline.net

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Életmód

Az öregedést kutató tudós öregedése

Szerző: augusztus 3, 2020

Gyógyszerek

Kolosztrinin – az idősödő agy kiemelt támogatója

Szerző: augusztus 2, 2020

Kutatások

Az Allantoin nem csupán egy kozmetikai adalék!

Szerző: augusztus 2, 2020

Élelmiszerek

A gránátalma visszaadhatja a fiatalkori energiánkat

Szerző: augusztus 1, 2020

Címkék

Fel