Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Sikerrel zárult a Lomecel-B infúzió klinikai tesztelésének 2. fázisa

Kutatások

Sikerrel zárult a Lomecel-B infúzió klinikai tesztelésének 2. fázisa

A krónikus öregedésre és az életveszélyes állapotokra különböző sejtterápiákat fejlesztő Longeveron Inc biotechnológiai vállalat a közelmúltban bejelentette, hogy a kutatások 2. fázisú klinikai tesztelések végéhez értek. A tengerentúli cég az új terápiás kezelésével elsősorban az idős, mozgáskoordinációjában és fizikai teljesítményében megromlott személyeknek kíván gyógymódot nyújtani.

A Lomecel-B egy olyan nem saját (allogén) csontvelőből kinyert gyógyászati jelzősejt, amelyet a Longeveron Inc laboratóriumában állítanak elő az Egyesült Államokban található Miamiban. A jelzősejttel kapcsolatos vizsgálatokat a szakemberek nyolc klinikán végezték el, a legmagasabb szintű teszteredmények a kutatók szerint 2021. harmadik negyedévében várhatók.

Hogyan folytak a tesztelések, és mire számíthatunk a kezeléstől?

A tesztelések során az önkénteseket randomizált csoportokba osztották, majd egyszeri perifériás intravénás Lomecel-B (25, 50, 100, illetve 200 millió sejttartalom) vagy placebó infúziót kaptak. Ezt követően egy 52 hetes megfigyelési periódus következett, amely a biztonság és a hatásosság kiértékelésének szempontjából volt lényeges.

A szakemberek összesen 149 önkéntest kezeltek, a vizsgálat elsődleges célpontja pedig a Lomecel-B testmozgási toleranciára és állóképességre kifejtett hatása volt, amit egy hatperces sétateszten mértek. A kutatások során a tudósok mérték továbbá a járási sebességet, a tapadás erejét, az esési kockázatot, illetve az ebből fakadó bizonytalanságot. A szakértők jelenleg összesítik az önkéntesek által jelentett adatokat és a vérből nyert biomarkereket.

Habár a tesztelési fázis lezárult, az adatok értékelése még várat magára. Tekintettel arra, hogy a Longeveron Inc kutatási programja jelenleg a világ egyik legkiterjedtebb 2. fázisú klinikai tesztelési szintjén lévő tudományos vizsgálata, az eredmények csupán 2021. harmadik negyedévében várhatók.

A Lomecel-B infúzió klinikai tesztelés 2. fázisának lezárása az öregedési sérülések megelőzésére és kezelésére jelentős mérföldkőnek számít a társaság történelmében – hangsúlyozta Geoff Green, a Longeveron Inc vezérigazgatója hozzátéve, hogy elkötelezettek az öregedéssel összefüggő betegségek sejtterápiás gyógyítása mellett.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel