Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Súlyos szembetegségre nyújthatnak megoldást a Drusolv Therapeutics kutatásai

Kutatások

Súlyos szembetegségre nyújthatnak megoldást a Drusolv Therapeutics kutatásai

Az orvostudomány makuladegeneráció (age-related macular degeneration – AMD) névvel illeti azt a súlyos szembetegséget, ami sok esetben a látás teljes elvesztéséhez vezet. A rendellenesség világszerte 150 millió embert érint, ezek közük is kiemelkednek a 60 évnél idősebb személyek.

A philadelphiai székhelyű Drusolv Therapeutics az öregedéssel összefüggő AMD rendellenességgel, egy olyan, idős embereket érintő szembetegséggel kapcsolatban folytat kutatásokat, amely a vakság vezető okaként jelölhető meg a fejlett országokban.

A Harvard Egyetemen végzett kutatások alapján a vállalat szabadalmat nyert egy, az AMD-t megcélzó kezelésre, Ocustatin nevű gyógyszerük jelenleg a klinikai tesztelések 2. fázisában tart. Ez azt jelenti, hogy ha a Drusolv Therapeutics kezelése eredményes, úgy világszerte 150 millió beteg lélegezhet fel a közeljövőben.

Mit érdemes tudni az Ocustatinról?

A vállalat gyógyszere egy olyan HMG CoA-reduktáz gátló, amelyet köznapibb elnevezéssel sztatinnak hívunk. A sztatin nem teljesen ismeretlen a tudósok előtt, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatcsökkentő hatását már egy ideje sikerült kimutatni.

John Edwards, a Drusolv alapítója rávilágított, hogy az AMD és az érelmeszesedés között erős párhuzam húzható, ugyanis a közepesen súlyos AMD-s betegeknél koleszterin alapú lerakódás (drusen) halmozódik fel a retina rétegeiben.

A plakkok és a drusen lényegében ugyanaz a dolog. A felhalmozódás kialakulásának okai biológiai szinten rendkívül hasonlók – magyarázza Edwards hozzátéve, hogy azoknál a betegeknél, akik a kutatásaik során időben sztatin-kezelést kaptak 75 százalékkal csökkent a késői stádiumú AMD progressziója.

A Drusolv alapítója kiemelte, fontos lenne feltérképezni és megragadni a köztes stádiumú AMD-s betegeket, és megkezdeni az orális generikus sztatin-kezelést. A terápiával ugyanis eredményes kárelhárítás folytatható, ami gátolja az előrehaladást a késői stádium felé.

Edwards hangsúlyozta továbbá, hogy az Ocustatin merőben különbözik a jelenleg piacon forgalmazott generikus sztatinoktól, mivel a Drusolv célja egy 95 mg dózisú gyógyszer forgalmazása, szemben a jelenleg elérhető 80 mg-os adaggal. A szakember szerint az emelt dózis hatékonynak bizonyul a drusen retinából való kitisztításában.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel