Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Személyre szabható öregedésgátló gyógyszerek – jelentős előrelépések a genetikai kutatások terén!

Kutatások

Személyre szabható öregedésgátló gyógyszerek – jelentős előrelépések a genetikai kutatások terén!

Az örök élet iránti vágy oly emberi és oly ősi, hogy nem létezett olyan kor, amelyben valamilyen módon nem végeztek volna kísérleteket ennek megvalósítására (a kriogén koncepciótól az alkímiáig).

A modern kutatásoknak köszönhetően ez a mindezidáig megvalósíthatatlannak tűnő elképzelés beköltözött a tudományos berkekbe; egyre több kutatócsoport helyezi vizsgálódása fókuszába az életmeghosszabbítást. Olyan készítmények kifejlesztésén fáradoznak, amelyek minden ember számára hozzáférhetővé válhatnak.

Noha egyelőre nem rendelkeznek az örök élet kézzel fogható „kulcsával”, ugyanakkor van már néhány szenolitikus készítmény, melyek által visszafordíthatóvá válhat az öregedési folyamat.

A lelassított öregedés klasszisokkal élvezhetőbbé, kiegyensúlyozottabbá válna, amennyiben nem terhelné az időskori megbetegedések kockázata (memóriazavar, rákos megbetegedések, csontritkulás, érelmeszesedés, szív- és érrendszeri megbetegedések stb.)

Hol tartanak a kutatások?

A világ legjobb gerontológusainak egy része már végzett néhány figyelemre méltó vizsgálatot állatokon, melyek megnyithatják az utat az emberi klinikai vizsgálatok elkezdéséhez is. Ennek betudhatóan, talán a most középkorúvá érő felnőttek lehetnek az első olyan nemzedék, akik megtehetik, hogy egy kis segítséggel tovább maradhassanak fiatalosak és egészségesek.

Nemrégiben ezeknek az öregedésgátló gyógyszereknek a legújabb változatait már el kezdték emberen is tesztelni. Mindez nem azt jelenti, hogy egy csapásra eltűnik az időskor az életünkből, amennyiben ezeket a gyógyszereket el kezdjük használni; a kutatások elsődleges célja az volt, hogy az öregkorral ezidáig szinte összenőtt betegségek kezelése, késleltetése vagy megfordítása megvalósítható legyen.

Ezekkel a készítményekkel eltörölhetők azok az elöregedett és felhalmozódott sejtek a szervezetben, melyek a test öregedését idézik elő. A legújabb technológiának köszönhetően minden jel arra utal, hogy ezek a gyógyszerek személyre szabhatóvá válhatnak; mindez jelentős előrelépést generál mind a genetikai orvoslás, mind pedig az eddig gyógyíthatatlannak titulált betegségek leküzdésében.

Forrás: opinno.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel