Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Szenolitikumok: sikeres volt az egerek visszafiatalításának kísérlete!

Gyógyszerek

Szenolitikumok: sikeres volt az egerek visszafiatalításának kísérlete!

A tudósoknak sikerült a fiatal egerek vérenzimjeivel meggátolniuk az idősebb egerek tovább öregedését. A Washingtoni Orvostudományi Egyetem kutatóinak egyik tanulmánya szerint sikerült megtalálniuk a fiatalság-megőrzés, öregedésgátlás egyik potenciális útját. Ebben a tudósok rámutattak arra, hogy a fiatal egerek vérében bőségesen megtalálható fehérjék nélkülözhetetlenek az egerek egészségmegőrzése, valamint fiatalossága szempontjából.

Az egerek várható élettartama akár 16 százalékkal is megnövelhető (ezidáig…)

Mi ez, valamiféle csoda? Ha úgy vesszük, a természet maga a csoda és tipikus példája annak, hogy egy jól feltett kérdésben ott lapulhat a legoptimálisabb válasz is. A kutatók – úgy fest – manapság egyre több figyelmet szentelnek az öregedésgátlásra, a hosszan tartó fiatalságot „adományozó” készítményekre.

Az egereken történő kísérletezések során a tudósok arra lettek figyelmesek, hogy a fiatal egerek véréből származó eNAMPT néven ismert enzim öreg egerekbe való juttatása megközelítőleg 16 százalékkal is képes meghosszabbítani ezeknek az idősebb emlősöknek életét. Ez az enzim felelős a NAD nevű vegyület előállításáért.

Dr. Shin-ichiro Imai fejlődésbiológia-professzor, kutatásvezető reménykedik a továbblépésben, mondván, hogy: ráleltek egy eddig ismeretlen öregedésgátlóra, vagyis lehetséges, hogy megtalálták az egészséges öregedés egyik lehetséges módját.

Az eredmények arról árulkodtak, hogy a fiatal egerek véréből vett eNAMPT idős egerekbe juttatása jelentős javulást generált az öreg egereknél, hiszen jobb lett az egészségi állapotuk, jobban aludtak és fokozódott a fizikai aktivitásuk.

A NAD-szintek fenntartása

Dr. Imai sok társával együtt úgy vélekednek, hogy a testnek megannyi redundáns rendszere van arra, hogy fenntarthassa a megfelelő NAD-szinteket, ami figyelemreméltó tény. A NAD-szintek azonban idővel minden szervezetben elkerülhetetlenül csökkenni kezdenek, ami számos kutató figyelmét felhívta az anti-aging kérdésre és beavatkozásokra, amelyekkel talán van esély befolyásolni a NAD-szinteket és az egészséges öregedés folyamatát egyaránt.

Imai professzornak és kutatótársainak megdöbbentő pontossággal sikerült megjósolniuk az egerek várható életkorát az eNAMPT-szintjük alapján. Hozzáfűzte, hogy még mindig nem sikerült eljutni az emberekkel való kísérletezés döntő fázisához, mégis felvillanyozó érzés tudni, hogy milyen sok minden rejlik ezekben az enzimekben. Rengeteg további hasznos információ kiderülhet a kutatások folytatása során, amikor meggyőződhetnek arról, hogy minden kétséget kizáróan szerepelhet-e az eNAMPT az öregedés egyik potenciális biomarkereként.

Forrás: https://interestingengineering.com/aging-delayed-in-older-mice-given-blood-enzyme-from-young-mice

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel