Connect with us

Élet meghosszabbítás: anti aging és öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Szenolitikus gyógyszerek – hatékony és egyszerű módszer az öregedés ellen

Gyógyszerek

Szenolitikus gyógyszerek – hatékony és egyszerű módszer az öregedés ellen

Hogy az öregedés természetes folyamatát sikerüljön lassítani, nemcsak esztétikai szempontból fontos. A korral együttjáró betegségek esélyét is csökkenthetjük az öregedés késleltetésével. Varázsszert még nem sikerült feltalálni, de a szenolitikumok nevű gyógyszercsoport hatékony lehet az öregedés ellen.

Az öregedési folyamat lassítása

Az öreg sejtek – akárcsak a rákos sejtek – ellenállóbbak az egészségeseknél. A kutatók ezért azokat az anyagokat akarják megtalálni, melyek az öregedő sejteknél is képesek beindítani a programozott sejthalált, az apoptózist. Így fedezték fel a Dasatinib nevű rákgyógyszer és a kvercetin nevű antioxidáns kombinációját.

Ez a flavonoid az almában, a citrusfélékben, a tealevélben, a hagymában, a piros színű bogyós gyümölcsökben és a zöld leveles zöldségekben található meg a legnagyobb mennyiségben. Egereken végzett kísérletek során rájöttek, hogy a rákgyógyszer és a kvercetin együttes alkalmazása nagyban képes javítani a keringés, a szív, az érrendszer állapotán, lassítja a csontritkulást, növeli a fizikai teljesítőképességet, valamint lassítja az öregedést.

A legfrissebb kutatási eredmények

A szenolitikumokkal foglalkozó első tanulmányok megjelenése óta eltelt években tovább vizsgálták a gyógyszercsoportot. Sikeres állatkísérletek után a kutatók azt remélik, hogy hamarosan megkezdődhetnek a klinikai vizsgálatok is. Ha sikerül bizonyítani, hogy a gyógyszerek az emberi szervezetben is csökkentik az öregedő sejtek mennyiségét és megújítják az egészséges sejteket, akkor leszámolhatunk az öregedéssel együttjáró krónikus betegségekkel, hosszabb és egészségesebb életet élhetünk.

Forrás: https://www.eletmod-magazin.com/eletmod/oregedes-ellen

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel