Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Szenolitikus terápiák és az öregedés elleni küzdelem

Kutatások

Szenolitikus terápiák és az öregedés elleni küzdelem

A „szenolitikus kezelések”: hétköznapi nyelven mindez annyit tesz, hogy öregedés elleni készítményekkel veszik fel a harcot a sokak számára rémes öregedés állapotának beálltával.

Mi a szenolitikus készítmény és mire jó?

A szenolitikus kifejezés a legtöbb ember számára idegen, azonban a tudósok már évek óta felvették a küzdelmet az öregedéssel, az öregedés elleni gyógyszerek kifejlesztése által, amely készítmények „bevetésével” ugyanakkor az életkor előrehaladtával egybefonódó betegségek garmadáját is minimalizálni szeretnék.

Számos tudós kutatásai alapján mindössze néhány évnyi további kutatásra és fejlesztésre van szükség ahhoz, hogy a szenolitikumok, sejtöregedés-gátló szerek bizonyítottan hatékonyak és biztonságosak legyenek az emberi szervezetre is, amelyekkel késleltethető vagy egyenesen megakadályozhatóvá (!) válhat az öregedés.

A Nature Medicine folyóirat 2018 júliuásában publikált tanulmányában vázolta fel egy kutatócsoport munkáját, akik megállapították, hogy a sejtöregedés elleni készítmények javítják a fizikai funkciókat és csökkentik az öregedés állapotának beálltát.

Kutatásaik eredményeképpen arról is beszámoltak, hogy – egyelőre – két szenolitikus gyógyszer kombinációja (a Dasatinib és Quercetin) révén akadályozható meg a sejtkárosodás, amely készítménnyel késleltethetővé válik a fizikai diszfunkció, és meghosszabbítható az élettartam – mindezt az egereken végzett kísérletek támasztják alá.

A Quercetin egy természetes flavonoid vegyület, amely megtalálható a gyümölcsökben, zöldségekben egyaránt, vagy olyan italokban is, mint például a tea.

Ezekről a sejtöregedés gátló szerekről annyit lehet tudni, hogy közülük a Dasatinib nevű készítmény tulajdonképpen nem más, mint egy kemoterápiás gyógyszer, amely az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügynöksége (U.S. Food and Drug Administration) által jóváhagyott módon a leukémia kezelésére szolgál.

Forrás: https://www.forbes.com

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel