Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Szeretne örökké élni? Szabaduljon meg az elöregedett sejtektől!

Gyógyszerek

Szeretne örökké élni? Szabaduljon meg az elöregedett sejtektől!

Az évek múlása nem csak a ráncok mélységében mutatkozik meg, hanem sajnos egészségi állapotunkon is. A krónikus megbetegedések rendszerint együtt járnak az öregedéssel, pedig korántsem mindegy, hogy milyen minőségben élhetjük le öregkorunkat.

Világszerte rengeteg kutatást végeznek azzal kapcsolatban, hogy milyen biológiai háttér áll az öregedés mögött. Sejtjeink megújulása ugyan természetes folyamat, de az évek múlásával szerveink egyre kezdik elveszíteni az erre való képességüket.

Mit mutatnak a kutatások?

Egerekkel kapcsolatos kutatások alátámasztották, hogy ha az öreg, már hibásan működő sejteket kivonjuk az egyenletből, akkor az öregkor krónikus betegségektől és gyengeségtől mentesen zajlik. Tény az is, hogy a sejtek DNS-károsodására vezethető vissza az öregedés. Ha az ezt aktiváló fehérjét sikerül eltávolítani, akkor jók az esélyek egy egészségesebb és magasabb minőségű öregkor megélésére.

Vannak olyan cukorbetegség kezelésére ható készítmények is, melyek összetevőivel kapcsolatban már bebizonyosodott, hogy hosszabb élettartamot tesznek lehetővé. Mielőtt azonban még mindenki a metformin alapanyag után nyúlna, érdemes tudni, hogy az öregedés folyamatát, valamint a krónikus betegségek megjelenését számos egyéb tényező is befolyásolja.

A cukorbetegség például gyakran az egészségtelen életmódra vezethető vissza, éppen úgy, mint a súlyfelesleg, ami jelentős kockázati tényezőnek számít az egészséget illetően. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni az életmód egészségre kifejtett hatását. Fontos, hogy „tiszta” alapanyagok kerüljenek a tányérra, és a rendszeres testmozgás kérdése mellett sem mehetünk el. A krónikus betegségek megelőzésében és az életminőség javításában mindennek kiemelten nagy szerep jut, valamint az évek múlását is kevésbé tapasztalhatjuk így saját magunkon.

Forrás: https://www.theguardian.com/science/2018/oct/06/race-to-kill-killer-zombie-cells-senescent-damaged-ageing-eliminate-research-mice-aubrey-de-grey

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel