Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Táplálékbevitel böjtidőszak alatt – az L-Nutra forradalmasítja a koplalást

Életmód

Táplálékbevitel böjtidőszak alatt – az L-Nutra forradalmasítja a koplalást

Rengeteg kutatás és tanulmány támasztja alá, hogy az időszakos böjtölés kiváltotta szervezeti stresszválasz arra készteti a sejteket, hogy megújuljanak, fiatalabb állapotot vegyenek fel, és alapvető korrekciókat hajtsanak végre a túlélésük érdekében. Napjainkra egyfajta életmód, életszemlélet lett a tervezett kalóriamegvonásból, ami nem pusztán a testi vitalitás, de a mentális világkép alakulására is rendkívüli hatással van.

Az amerikai L-Nutra táplálkozáskutató és táplálkozástechnológiai vállalat úgy gondolja, hogy a tudomány megtalálta a választ az éhezés nélküli böjtölésre. A cég olyan gyors ital forgalomba hozatalát tervezi, amely teljesértékű tápanyagokkal látja el a szervezetet, miközben a böjt szabályai nem kerülnek felrúgásra. Dr. Joseph Antoun, a vállalat vezérigazgatója a termék mögötti tudományos megközelítésről beszélt egy interjú keretében.

Dr. Valter Longo, a Dél-Kaliforniai Egyetem biogerontológusa és sejtbiológusa, az L-Nutra alapítója felfedezte, hogy a napokon át tartó böjt által kiváltott stressz arra készteti a sejteket, hogy megújuljanak, fiatalabbá váljanak, valamint korrigálják az esetleges diszfunkciókat a túlélés részeként – mondta el Antoun doktor. A vezérigazgató kiemelte, hogy a három-öt napon át tartó koplalás és vízivás rendkívül gyors és kedvező élettani hatások kiváltására képes. Ugyanakkor érthető, ha ez az időszak egyesek számára megterhelő.

Rendszeres táplálékbevitel a böjtidőszak alatt

Képesek voltunk megtalálni a szervezet táplálásának módját, miközben a sejteket akár öt napon keresztül is éhomi állapotban tartjuk, így a böjt számos előnye tud kifejeződni a testben – hangsúlyozta Antoun hozzátéve, hogy a sejtek ugyan megkapják a tápanyagot, ám a kedvező stresszhatás továbbra is fennáll, ami még kedvezőbb is, mint a puszta vízivás.

A vezérigazgató aláhúzta, hogy a koplalás során a szervezet kimerült állapotba kerül, ám az L-Nutra gyors itala tartalmazza a szükséges zsírokat, fehérjéket és szénhidrátokat. A vállalat célja az, hogy az időszakos böjt táplálóvá, biztonságossá, eredményessé, és nem utolsó sorban elviselhetővé váljon, ezenkívül a diabétesszel, szív- és érrendszeri rendellenességgel, illetve rákos és autoimmun megbetegedéssel élők számára is elérhető legyen.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Életmód

Fel