Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Természetes utat találtak a zombi sejtek eltakarítására

Kutatások

Természetes utat találtak a zombi sejtek eltakarítására

Amikor egy sejt megöregszik, funkcióját veszti – a korábbiakban véltekkel ellentétben – nem hal el teljes mértékben. Úgynevezett zombi sejtté válik, amely magából toxikus enzimeket kibocsátva mérgezi a környezetében lévő egészséges társait. Ez gyulladáshoz és végső soron a korral összefüggő betegségek kialakulásához vezet.

Dr. Cynthia Kenyon, a Google által finanszírozott Calico vállalat öregedéskutatásért felelős alelnöke és csapata fonálférgeken vizsgálta a deformált sejtek helyreállításának lehetőségét.

Tudósok előszeretettel alkalmaznak a vizsgálataik során fonálférgeket, ugyanis a rendellenes fehérjék felhalmozódásának folyamata az emberi szervezet esetében is megfigyelhető.

Ismert, hogy a sejtosztódás során az eredeti információ kissé torzul, így a reprodukált sejt egy kissé mindig eltér az eredetitől. Számos kutatás alátámasztja, hogy ez az információvesztés, illetve az elhaló sejtek okozta káros folyamatok vezetnek el az öregedéshez, majd az elmúláshoz.

Figyelemre méltó megújulás

Dr. Cynthia Kenyon és csapata tehát a zombi sejtek kitakarításának, így az egészséges sejtek épségben maradásának lehetőségeit vizsgálta fonálférgeken. A tudósok megfigyeltek egy igen érdekes biológiai folyamatot.

A fonálférgek az utódlás során a proteosztázis néven ismert folyamat révén megszabadulnak a rendellenes sejtektől annak érdekében, hogy a következő nemzedék ne a torzult, hanem a lehető legpontosabb sejtszintű információt kapja a szülőktől.

Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek természetes, biológiai úton lehetősége van kitakarítania magából a káros, gyulladáshoz vezető zombi sejteket. A tudós csapat békákon is elvégezte a megfigyelést (biológiailag még inkább hasonlítanak az emberhez) és itt is megfigyelték a sejttisztító jelenséget.

A Calico szakemberei előtt még nagyon hosszú út áll. Vélhetően a tudósok megpróbálják majd azonosítani azokat a géneket, melyek a sejttisztító folyamatokért felelősek.

Az azonosítást követően újabb és újabb kísérletek következhetnek egyre bonyolultabb szervezeteken, mígnem a folyamat végén eljutnak a humán tesztelés fázisáig.

Dr. Cynthia Kenyon és társai óriási lépést tettek az egészségben töltött emberi élet meghosszabbítása felé, munkájuk mérföldkőnek számít majd az öregedés elleni csatában.

Forrás: aabme.asme.org

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel