Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Tudományos sejtfiatalítás vagy egészségtudatos életmód?

Életmód

Tudományos sejtfiatalítás vagy egészségtudatos életmód?

Az öregedéssel nap mint nap szembesülünk, ám a folyamatot igazán komolyan csak akkor vesszük, ha hátulütőit saját bőrünkön is megtapasztaljuk. Tény, hogy az örök élet titka mindmáig balladai homályba vész, és a kutatók egyelőre mindössze dolgoznak azon, hogy az életkor kitolható legyen. Természetesen az életmód nagymértékben befolyásolja azt, hogy milyen életminőséget élhetünk, mennyire tudunk ellenállni a krónikus megbetegedéseknek.

A sejtfiatalítás nem csak a kozmetikumok kapcsán kerül fókuszba, hanem a géntechnológiák alkalmazásakor és a biokémiai folyamatok vizsgálatakor is. Az öregedéssel együtt jár, hogy a sejtek egyre kevésbé képesek a megújulásra, és ennek gyakran betegség a következménye.

Az öreg sejtek kiiktatásával akár lassítható is a folyamat, s ezt már állatokon végzett kísérletek is igazolják. Tény azonban, hogy egyelőre nincs egy olyan tabletta, melyet, ha bevennénk, akkor búcsút mondhatnánk az öregségnek és a vele járó betegségeknek.

Ha azonban gyógyszer nincs is, de mindennapi odafigyelés igenis akad, erre pedig nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Sokan tudattalanul nap mint nap tesznek azért, hogy a krónikus betegségek biztosan kialakuljanak náluk. Gondoljunk csak a dohányzásra, az alkoholfogyasztásra, vagy a súlyfeleslegre, mely számos egészségügyi kockázatot hordoz magában.

Az életmód tehát kiemelt jelentőséggel is bír és arra mindenképpen ügyelni érdemes. Érdemes körültekintően megválasztani az elfogyasztott ételek alapanyagait, és a rendszeres testmozgás, valamint a stressz kezelése is kiemelt szereppel bírnak a betegségmegelőzésben és az egészséges élet hosszú időn keresztüli fenntartásában.

A sejtfiatalítás érdekében hasznos lehet étrend-kiegészítőket és superfood-okat is napi rendszerességgel bevetni.

Forrás: https://www.medscape.com/viewarticle/901875

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Életmód

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel