Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Új finanszírozási modellt vezet be az Egyesült Államok az öregedésgátló klinikai tesztelésekben

Kutatások

Új finanszírozási modellt vezet be az Egyesült Államok az öregedésgátló klinikai tesztelésekben

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) korábban engedélyezte ugyan a betegségek kezelését szolgáló biotechnológiai beavatkozásokat, ugyanakkor ez a jóváhagyás nem vonta magával egyenesen az öregedést célzó terápiákat is. A jelenlegi finanszírozási modell szélesre tárja a kapukat azon kutatások előtt, amelyek kifejezetten az öregedés ellen kívánnak fellépni.

Ez a szemléletbeli paradigmaváltás rendkívüli hír a hosszú élettartamot, illetve az életkorral összefüggő betegségeket kutatók számára, hiszen a finanszírozási rendszer így sokkal célzottabbá, átláthatóbbá, lehívhatóbbá válik, ami már rövidebb távon is felgyorsíthatja az ez irányú tudományos vizsgálatokat.

Egyre több figyelmet kapnak a szenolitikus kutatások

Az amerikai Országos Öregedési Intézet (NIA) olyan új vegyületek, gyógyszerek vagy biológiai anyagok és kiegészítők megjelenését várja, amelyek kutatása jelenleg a klinikai tesztelések fázisában tart, és kifejezetten az alapvető öregedéssel kapcsolatos mechanizmusok modulálását célozza.

A finanszírozás ugyanakkor olyan új formulák tesztelésére is lehívható, amelyek hatást gyakorolhatnak az öregedéssel összefüggő betegségekre vagy rendellenességekre, és aránytalanul érintik az idősebb korosztályokat. A NIA emellett kiemeli, hogy a finanszírozási lehetőség nem a végleges hatékonysági és biztonsági vizsgálatok támogatását szolgálja.

Az intézmény kiemelte, hogy tapasztalataik szerint jelentős érdeklődés bontakozott ki olyan formulák azonosítása és tesztelése iránt, amelyek kezelési lehetőséget nyújtanak az életkorral összefüggő állapotokra.

A NIA hangsúlyozta továbbá, hogy számos vegyület közül, amelyek modulálják az öregedés folyamatait – még ha egyébként különböző organizmusokban alapos tesztelésre is kerültek – csak néhány képes átugrani a preklinikai vizsgálatok és a korai fázisú klinikai tesztelések között húzódó transzlációs szakadékot.

Továbbá bejelentették, hogy a 2022-es pénzügyi évre szánt finanszírozási keret 4.500.000 dollár, amelyből 4-6 nyertes pályázót díjaznának. Szakértők szerint figyelembe véve a későbbi fázisú klinikai vizsgálatok tetemes költségeit ez az összeg nem számít rendkívül magasnak, mégis örvendetes kezdetként tekinthetnek rá.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel