Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Újabb betegséggel szemben eredményesek a szenolitikumok!

Gyógyszerek

Újabb betegséggel szemben eredményesek a szenolitikumok!

Előzetes kutatások alapján ismert, hogy a szenolitikumok hatékonyan veszik fel a harcot olyan, jellemzően a kor előrehaladtával kialakuló betegségekkel szemben, mint a szív- és érrendszeri elváltozások, az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór.

Most úgy tűnik, hogy az idiopátiás tüdőfibrózis (IPF) betegségben szenvedő páciensek számára is van remény. (Az IPF lefolyása során tüdőszövet-hegesedés alakul ki, ami végzetes lehet.) Az amerikai San Antonio Egészségügyi Egyetem munkatársai javulást figyeltek meg azoknál az IPF-es betegeknél, akik szenolitikum-kezelést kaptak.

Az öregedő sejtek okozta veszély

Számos betegség kialakulásában játszanak meghatározó szerepet az öregedő sejtek. A problémát az okozza, hogy az elöregedő sejtek idővel toxikus enzimeket kezdenek kibocsátani a környezetükbe, amik végső soron a még egészségesen működő sejtek roncsolódásához vezet.

A szenolitikumok olyan készítmények, melyek a káros sejteket támadják, így amellett, hogy megóvják az egészséges sejteket, megakadályozzák az életkorral összefüggő betegségek kialakulását, illetve csökkentik annak hatását.

A kutatók már régen felfedezték, hogy a sejtek öregedése és az IPF kialakulása között szoros összefüggés van. A betegségre egyelőre nincs teljes gyógyulást garantáló szer, kizárólag a lefolyását képesek lassítani az orvosok. Egy, a San Antonio Egészségügyi Egyetem végzett 14 IPF-es beteg bevonásával végzett kutatás reményt adhat az idiopátiás tüdőfibrózisban szenvedő személyeknek.

Habár a 14 fős minta nem reprezentatív, és további vizsgálatok szükségesek, a szakemberek bíztatónak tartják a szenolitikus kezeléseket követően mért eredményeket, melyek a terheléses teszteken születtek.

Forrás: https://www.medicalnewstoday.com/articles/324506.php

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Gyógyszerek

Fel