Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Újabb löketet adhat a szenolitikus kutatásoknak két biotechnológiai vállalat fúziója

Kutatások

Újabb löketet adhat a szenolitikus kutatásoknak két biotechnológiai vállalat fúziója

A humán öregedés elleni küzdelmet és a sejtes helyreállítást elősegítő AgeX Therapeutics, valamint a szervregenerációt fókuszba állító LyGenesis biotechnológiai cégek nemrégiben bejelentett egyesülése új lendületet adhat az öregedés lassítását célzó kutatásoknak.

A LyGenesis épp a közelmúltban kapta meg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet jóváhagyását egy új 2/a fázisú klinikai vizsgálatra, melynek középpontjában a végstádiumú májbetegségtől szenvedő páciensek vonatkozásában tesztelnének egy speciális sejtterápiás eljárást a biztonságossággal, tolerálhatósággal és hatékonysággal összefüggően. A tanulmány kezdését a szakemberek 2021-re jósolják.

A tervek szerint a LyGenesis egyesülne az AgeX újonnan alapított leányvállalatával, és a fenti tanulmányt kiegészítve a két vállalat szakemberei a csecsemőmirigy, a hasnyálmirigy és a vese lehetséges regenerációjára is válaszokat keresnének.

Egyesült erővel veszik fel a harcot az öregedés ellen

A fúziót követően az újdonsült kutatóvállalat vezetője Dr. Michael Hufford lesz, aki jelenleg a LyGenesis biotechnológiai cég vezérigazgatója. A tárgyalások szerint az egyesülés lezártával az AgeX összeolvadás előtti részvényesei 80 százalékos gazdasági részesedést kapnának a vállalat tulajdonában lévő szövetregenerációs technológia bevételeiből. (Ez egyelőre még csupán egy javaslat, ugyanis a tárgyalások jelen pillanatban is zajlanak, és minden döntéshez a két vállalat részvényeseinek jóváhagyása is szükséges.)

A szakértők az AgeX Therapeutics és a LyGenesis biotechnológiai vállalatok összeolvadásának előnyei között említik a pályázati források hatékonyabb lehívását és felhasználását, a szakemberi gárda bővülését, a tudományos megközelítések kiszélesedését, valamint a rendelkezésre álló technikák és eszközparkok gyarapodását.

Míg az állami szektorban leginkább a tudományos kutatóhelyek, intézmények, egyetemek együttműködése a jellemző, addig a magán szektorban nem példa nélküli a vállalatok fúziója. Ez ugyanis logikus megoldás lehet a tőkebevonásra, és ahogy említésre is került, a tudományos kapacitás- és eszközbővítésre. A két biotechnológiai vállalat egyesülésének hírére nem csupán a tudományos világban, de az üzleti életben érdekeltek is felkapták a fejüket.

Forrás: www.longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel