Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Vajon a rák, a demencia, a szív- és érrendszeri betegségek ellen is hatásosak az anti-aging gyógyszerek?

Gyógyszerek

Vajon a rák, a demencia, a szív- és érrendszeri betegségek ellen is hatásosak az anti-aging gyógyszerek?

Egyre több kutató vallja azt a nézetet, hogy a biológiai öregedés folyamatának lassítása lehet a kulcs az olyan krónikus betegségek kialakulási kockázatának csökkentésére, mint a rák, a demencia vagy éppen a szív- és érrendszeri elváltozások.

Minden statisztika azt mutatja, hogy a modern világ embere jóval hosszabb életre számíthat, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt. Sajnos egy szomorú tényt azonban már nem annyira büszkén hirdetnek ugyanezek a kimutatások: az ajándékba kapott évek a legtöbb esetben nem járnak együtt egészséges, teljes értékű élettel is.

Számos tudós gondolkodik úgy, hogy az életkorral összefüggő betegségek kezelése valójában tűzoltás csupán, és ha egy egészségügyi gát elhárításra kerül, hamarosan felbukkan egy következő. Egyelőre úgy tűnik, hogy a legfőbb probléma maga az öregedés, ami óhatatlanul magával vonzza az egészségügyi hanyatlást is.

Egyes kimutatások szerint csak az Egyesült Államokban hozzávetőleg 117 millió ember él valamilyen krónikus betegséggel. Ez a döbbenetes szám csaknem a nemzet felnőtt polgárainak felét jelenti. Amerika államaiban a teljes egészségügyi kiadások 86 százalékát a krónikus betegségek kezelésére költött összegek teszik ki.

Elkerülhetetlen lesz az öregedés ütemének lassítása

Azok a gyógyszerek és terápiák, amelyek valóban hatással vannak az öregedés biológiai folyamataira, és lassítják a krónikus betegségek előfordulását, végső soron sokkal hatékonyabbnak fognak bizonyulni, mint a rák, a diabétesz és az egyéb életkorral összefüggő betegségek kezelése – mondta el Richard Miller, a Michigani Egyetem öregedéskutatója.

A szakember egészen pontosan arra gondol, hogy az orvosoknak sokkal nehezebb dolguk van abban az esetben, ha a diabétesz vagy egy infarktus már visszafordíthatatlan károkat okozott a szervezetben.

Az anti-aging gyógyszerek elterjedése az öregedést magát lassítaná, ezáltal kihúzva a talajt az olyan, életkorral összefüggő betegségek talpa alól, mint például az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri elváltozások vagy az ízületgyulladás.

Az életminőség javítása hatékonyabbnak tűnik, mint egyesével megpróbálni meggyógyítani az összes felbukkanó betegséget – egészítette ki munkatársa szavait Matt Kaeberlein, a Washingtoni Egyetem kutatója.

Forrás: pharmaceutical-journal.com

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Gyógyszerek

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel