Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Veszélyes fertőző betegségre nyújthat megoldást a Finch Therapeutics kutatása

Kutatások

Veszélyes fertőző betegségre nyújthat megoldást a Finch Therapeutics kutatása

Az amerikai Finch Therapeutics vállalat a klinikai stádiumú mikrobiom-rendellenességekre koncentrál. A kutatások során a cég olyan orálisan adagolható új gyógyszerosztályok kifejlesztését tűzte ki célul, amely a rendkívül veszélyes C. difficile fertőzés kezelésében nyújtanak segítséget. Mi az a C. difficile, és miért roppant veszélyes?

A Clostridium difficile (C. difficile vagy CDF) egy olyan baktérium, amely az úgynevezett álhártyás vastagbélgyulladás legfőbb kiváltója. Napjainkban a betegséget leginkább a túlzott antibiotikum szedés okozza, ugyanis a gyógyszerek elpusztítják a bél természetes mikrobiomát, a bekerülő új törzsek pedig ellenállóvá, rezisztensekké válnak.

A C. difficile ugyan kis mennyiségben az egészséges bélrendszerben is jelen van, ám amikor az antibiotikumok hatására a jótékony baktériumok elpusztulnak, az egyensúly felborul, a Clostridium bacilus elszaporodik, és álhártyás vastagbélgyulladás kialakulásához vezethet. A betegség felismerés és szakszerű kezelés nélkül rendkívül veszélyes, akár halálos kimenetelű is lehet.

Eredményes lehet a Finch Therapeutics legfontosabb jelöltje

Az amerikai vállalat vezető gyógyszerjelöltje, a CP101 hathatós segítséget nyújthat a C. difficile kezelésében. A kutatások elérkeztek a befejező szakaszba, így a vizsgálatokban résztvevő szakemberek igen bizakodónak tűnnek. A Finch még 2020 júniusában jelentette be, hogy a CP101 kísérleti gyógyszerük kitűnő eredményeket mutat a visszatérő CDF megelőzésében.

A vállalat jelenleg egy harmadik fázisú vizsgálat megkezdését tervezi, amibe nagyobb számú önkénteseket vonnának be. Ez a fajta tesztelés az engedélyeztetés előszobájának számít, ha az eredmények itt is megfelelők, a Finch Therapeutics gyógyszere vélhetően forgalomba kerülhet, és támogathatja a C. difficile fertőzésben szenvedő betegek gyógyulását.

A vállalat a jelenlegi gyógyszerfejlesztésével párhuzamosan a krónikus hepatitis B vírus kezelésére, továbbá az autizmus spektrum zavarának gyomor-bélrendszeri, valamint viselkedési tüneteinek kezelésére is szeretne megoldást találni. A szakértők szerint a kutatási eredmények legkorábban ez év folyamán láthatnak napvilágot, ezt követően megindulhatnak a szigorú engedélyezési folyamatok is.

Forrás: longevity.technology

Hozzászólok

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni Login

Szólj hozzá

További cikkek innen: Kutatások

Fel