Connect with us

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

Virágzanak az öregedésgátlást célzó kutatások!

Kutatások

Virágzanak az öregedésgátlást célzó kutatások!

Az emberi élettartam meghosszabbításáért küzdő szakértők szerint a napjainkban virágzó területen olyan terápiák vannak a láthatáron, amelyek egészségesebb és idősebb társadalmakat hozhatnak létre az elkövetkezendő években.

A kutatók egybehangzó véleménye szerint az ilyen gyógymódok egyre fontosabbakká is válnak a világ elöregedő népessége miatt. A tudósok rámutattak: az öregedés folyamata számtalan életkorral összefüggő betegség kockázatát hordozza magában (rák, diabétesz, szív- és érrendszeri elváltozások), emellett pedig társadalmi-gazdasági feszültségeket is okoz.

Közel állunk az öregedéssel összefüggő betegségek megelőzéséhez

Felipe Sierra, az Egyesült Államok Nemzeti Öregedéskutató Intézetének öregedésbiológiai osztályvezetője elmondta, hogy az élet meghosszabbítását célzó kutatások az elmúlt 20 évben robbanásszerű fejlődésen mentek keresztül.

A kutató hozzátette: közel állunk ahhoz, hogy lebirkózzuk az öregedéssel, illetve az életkorral összefüggő betegségeket. Az eddigi kutatások jórészt laboratóriumi állatmodelleken, illetve olyan egyszerű organizmusokon folytak, mint például a fonálférgek. A napjainkig készült tanulmányok igen sikeresnek mondhatók, az egereken tesztelt 20 molekula közül hét hosszabb élettartamot eredményezett.

Az egyik legígéretesebb kutatásnak egy immunszuppresszáns, a Rapamycin nevű gyógyszer bizonyult, melyet transzplantáción átesett betegeknél alkalmaznak. A pirulának rengeteg mellékhatása van, ezért kizárólag rendkívül beteg embereknél alkalmazzuk – magyarázta Sierra, hozzátéve: az érdekes dolog az, hogy egészséges emberek esetén ezek a mellékhatások nem jelentkeznek.

Ám a Rapamycin csupán az egyik ígéretes kutatás a sok közül. Az öregedéskutató kiemelte, hogy jelenleg 15-20 szenolitikus gyógyszer tesztelése folyik a világ laboratóriumaiban. Elmondása szerint ezek közül egészen biztos, hogy néhány pirula kiállja majd a klinikai teszteket, és hatékony öregedésgátló szernek bizonyul.

A cél egyelőre nem az örök élet, hanem az egészségben töltött évek számának gyarapítása. Ez – hívja fel a figyelmet egyre több szakember – égető kérdéssé válik a közeljövőben az elöregedésre ítélt társadalmak vonatkozásában. Az élettartamunk meghosszabbítása talán soha nem volt ilyen sürgős, mint napjainkban.

Forrás: ctvnews.ca

Hozzászólok

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek innen: Kutatások

Maradj Velünk Kapcsolatban!

Népszerű

Rovatok

Címkék

Fel